donderdag 9 juni 2016

Autisme en Temple Grandin



Afbeeldingsresultaat voor temple grandin

In onderstaande link van www.ted.com geeft Temple Grandin (Amerikaanse) een 15 minuten durende speech over autisme.

Temple Grandin werd gediagnosticeerd met autisme toen zij een kind was. Ze legt uit hoe haar hersenen werken en welke voordelen dit heeft voor haar werkzaamheden. In deze speech en haar boek 'the Autistic Brain' deelt Temple Grandin haar mogelijkheden om in beelden te denken, die mensen met andere manieren van denken misschien missen. Ook legt zij uit dat er vormen van autisme bestaan waar iemand niet in beelden denkt zoals zijzelf, maar in patronen of een verbale manier waar de wereld juist profijt van kan hebben.
Een inspirerend betoog van een autistische wetenschapper voor diegenen die te maken hebben met autisme.


http://www.ted.com/talks/temple_grandin_the_world_needs_all_kinds_of_minds

zondag 27 maart 2016

AUTISME


Als Rowan tweeënhalf jaar is wordt de diagnose gesteld dat hij autistisch is.
Binnen korte tijd verliezen beide ouders elke vorm van echt contact met hem. Als Rowan per toeval in aanraking komt met paard Betsy blijkt dat hij bijzonder op hem reageert. Dan besluiten zijn ouders een unieke, helende reis te maken naar Mongolië die hun leven voorgoed zal veranderen.


Rupert Isaac, de vader van Rowan en schrijver van de boeken 'De paardenjongen' en het vervolg 'De lange weg naar huis' woont met zijn gezin in Texas. Hij is paardentrainer en oprichter van The Horse Boy Foundation.
Op zijn ranch krijgen autistische kinderen therapie met behulp van de paarden.
De methode van Rupert Isaac vindt inmiddels in Europa grote navolging.


Geen tijd om te lezen? Bekijk dan de documentaire van De Paardenjongen die wereldwijd op televisie en in bioscopen in Amerika is vertoond.

Meer weten? Zie de websites van Rupert Isaac