zondag 24 maart 2013

Een film over dyslexie, uit India:
'Taare Zameen Par'
Voor ouders, leerkrachten en anderen die met dyslexie te maken hebben.
De film met ondertitel 'every child is special' is geproduceerd en geregisseerd door de in India beroemde acteur Aamir Khan in 2007.

Ishaan Awasthi, een 8-jarig dromerig jongetje is meer geïnteresseerd in zijn omgeving dan in school. Zijn ouders besluiten hem naar een kostschool te sturen in de hoop dat meer discipline hun zoontje beter doet presteren op school. Ook daar gaat het niet goed met Ishaan.
Dan komt er een nieuwe leraar, Ram Shankar Nikumbh en verandert alles.

Een lange film, 165 minuten, even voor gaan zitten, te bestellen bij Amazon.com of kijk op youtube.com onder de titel 'Like stars on earth'.
(Walt Disney nam in 2010 de distributie van de film over). Prachtige liedjes en animatie's, vrolijke en ontroerende momenten, bekroond met de Indiase Oscar, een Filmfare Award.
(ook misschien een zakdoek klaarleggen......)

woensdag 6 maart 2013

Boek tip: The Element

Ken Robinson is een internationaal erkend leider op het gebied van de ontwikkeling van het onderwijs. Hij pleit voor transformatie van het onderwijssysteem, het bedrijfsleven en communicatie. Op een goed onderbouwde wijze met groot gevoel voor humor beschrijft hij voorbeelden uit de praktijk van over de hele wereld in zijn boek 'the Element'. Inspirerend voor diegenen die zoeken naar nieuwe mogelijkheden binnen het onderwijs.

"Finding your passion changes everything"
Citaat uit het boek The Element van Sir Ken Robinson